כשהחלטתי לאמץ את אורך החיים היוגי/רוחני, התזונה היתה חלק בלתי נפרד מהתהליך. בלי מחשבה או תכנון, הרגלי התזונה שלי החלו להשתנות, הרגשת...
בלי מחשבה או תכנון, הרגלי התזונה שלי החלו להשתנות, הרגשתי איך התזונה משפיעה על הגוף ובעיקר על הנפש. לכל רכיב תזונתי ישנה השפעה משלו, יום אחד אכתוב על כך בהרחבה.
מעולם לא דגלתי בשינויים קיצוניים ושוקולד הוא תמיד יהיה הדבר הכי טעים עבורי.
מרכיבים:
עבור שכבת הבסיס
125 גרם אגוזי פקאן, כוס 1
125 גרם אגוזי שקדים, כוס 1
12 תמרים חצויים לשניים, 2 כוסות
2 כפות חמאת שקדים
קמצוץ מלח ים
עבור הקרמל השכבה האמצעית
12 תמרים חצויים לשניים, 2 כוסות
6 כפות גדושות חמאת שקדים
125 מ״ג מים, 1/2 כוס
1/2 כף שמן קוקוס
2 כפות סירופ מייפל
עבור שכבת השוקולד
125 מ״ג חמאת קאקו, 1/2 כוס
2 כפות שטוחות אבקת קאקו
2-3 כפות סירופ מייפל
2 כפות חמאת שקדים
6 תמרים חצויים לשניים, כוס 1
הכנות:
החלו בהכנת שכבת הבסיס
1. הכניסו את אגוזי הפאקן והשקדים לתוך מעבד המזון וערבובו לדקה אחת.
2. הוסיפו את התמרים, את חמאת השקדים והמלח, וערבובו שוב עד ליצירת עיסה עבה ודביקה.
3. העבירו את העיסה אל תוך כלי העוגה ליצירת שכבת הבסיס ודחסו אותה, וודאו שהשכבה
אחידה.
4. הכניסו את הכלי אל המקפיא למשך כ- 15 דקות.
המשיכו להכנת שכבת הקרמל
1. הכניסו את כל הרכיבים של השכבה הזו אל מעבד המזון וערבובו עד ליצירת עיסה חמאתית
וקרמית.
2. הוציאו את כלי העוגה מהמקפיא והוסיפו את שכבת הקרמל, וודאו שהשכבה
אחידה.
3. הכניסו את כלי העוגה אל המקפיא למשך כ- 35-40 דקות.
לבסוף הכינו את שכבת השוקולד
1. חממו על אש קטנה את חמאת הקאקו.
2. את חמאת הקאקו הנוזלית יחד עם הרכיבים הנוספים של השכבה הכניסו אל מעבד המזון.
3. לאחר ששכבת הכרמל היתה את הזמן שלה במקפיא הוסיפו את שכבת השוקולד מעל.
4. הכניסו את הכלי בחזרה אל המקפיא למשך שעתיים לפני החיתוך לחתיכות.
*אחסנו את העוגה במקרר.
חג שמח ושנה מתוקה כדבש.
תגובות